Binnenkijken bij

Kim en Melvin

Neem een kijkje in de zwarte keuken van Kim en Melvin: een ruime ontmoetingsplek met een gezellige bar en veel werkruimte

Kim en Melvin verhuisden vorig jaar naar hun nieuwe huis in Poeldijk. Tijdens de verhuizing was Kim nog zwanger, maar inmiddels is hun zoontje Lenny de nieuwste aanwinst van het gezin. Lees hieronder verder hoe zij in samenwerking met HV Keukens hun droomkeuken hebben samengesteld.

Keuken naar de achterkant van het huis

“Het is een nieuwbouwhuis, dus we konden alles helemaal doen zoals we het zelf wilden,” vertelt Kim. “We hebben de keuken aan de achterkant in plaats van aan de voorkant van het huis geplaatst. We hadden hierdoor beschikking over de volle breedte van het huis. Daar konden we dan de eettafel, de keuken en het kookeiland kwijt. Zo hebben we gezorgd voor meer ruimte in het leefgedeelte waar ze veel met vrienden en familie zitten.

Design en indeling

Het stel wist al goed wat voor soort keuken wilden hebben. “We wilden heel graag een zwarte keuken met een houtnerf,” vertelt Kim. “Daarbij wilden we ook al dat alle details zoals bijvoorbeeld de kraan zouden worden uitgevoerd in messing. Dat het materiaal ook afgestompt en kras- en stootbestendig moest zijn zodat ons zoontje Lenny zonder problemen kan rondlopen in huis was een goede tip van Denise.”

“Denise van HV Keukens heeft heel praktisch meegedacht en heeft onze visie vertaald naar een chique en functionele keuken. Ze heeft bijvoorbeeld ook geadviseerd om de vriezer, koelkast en de vaatwasser bij ons op hoogte te plaatsen. Zo hebben we beter zicht in de koelkast en vaatwasser met inruimen en hoeven we niet te bukken. Dat werkt heel goed.”

Ruimte op het werkblad

“Wij wilden graag koken op het kookeiland maar we wilden geen afzuigkap boven het eiland hebben hangen. Op advies van Denise hebben we daarom gekozen voor een Bora afzuigsysteem. We hebben ook gekozen voor een koffiecorner zodat we apparaten als het koffiezetapparaat beter kwijt kunnen en dit niet op het eiland hoeft te staan. Het voelt hierdoor een stuk rustiger en strakker aan en we houden zo veel ruimte op het werkblad over.” Om de zwarte keuken een iets minder strakke look te geven, hebben ze bijzondere tegeltjes bij de koffiecorner laten plaatsen. “Ze zijn geïnspireerd door Marokkaanse tegeltjes,” vertelt Kim. “Dat geeft de keuken een iets lossere look.”

Gezelligheid aan het kookeiland

Wanneer aan Kim wordt gevraagd wat zij het fijnst vindt aan haar keuken, hoeft ze niet lang na te denken. Kim: “Het meest blij ben ik met het gedeelte waar we kunnen zitten. Als vrienden binnenkomen dan gaan ze daar gelijk lekker zitten en dan drinken we samen gezellig een wijntje uit de wijnkoeling of biertje uit de koelkast. Als ik nog iets klaarmaak in de keuken dan sta ik er nog altijd gezellig bij. Het zijn ook goede krukken waar je heel de avond op kan blijven zitten. We zitten daarom nu ook veel meer in de keuken dan in ons oude huis, eigenlijk altijd!”

Wat is er bijzonder aan HV Keukens ten opzichte van andere keukenspecialisten?

“Je krijgt echt persoonlijke aandacht en je hebt heel fijn en laagdrempelig contact met de medewerkers,” begint Kim. “Bij grotere keukenzaken voel je je soms echt een nummertje, maar bij Denise konden we altijd met onze vragen terecht en ze hielp ons heel goed verder. Het ontwerpen en het plaatsen van de keuken ging allemaal heel vlot en makkelijk. Eigenlijk verliep alles perfect!”