Binnenkijken bij

Ronald en Linda

De leefkeuken van Ronald en Linda is een gezellig trefpunt in het midden van hun huis

Ronald en Linda wonen sinds een jaartje in een nieuwbouwhuis met hun twee kinderen Levi en Fay. Hiervoor woonden zij in een woning met een tuin op het noordoosten en dat was een groot nadeel voor het stel. Toen er bouwplannen kwamen voor woningen op het braakliggende stuk grond aan de overkant van de straat schreven zij zich met succes in voor de loting. Nu wonen zij daar in een twee-onder-een-kap woning met de tuin op het zuidwesten.

Verplaatsing naar de tuinkant

Volgens de bouwplannen zou de keuken aan de voorkant van het huis worden geplaatst, maar dat vond het stel niet praktisch. “We hebben ons goed verdiept in de plannen rondom dit huis,” vertelt Linda. “Ik zag in boekjes en magazines enorme woonkeukens aan de tuinkant voorbijkomen en dat was voor mij echt een ideaalplaatje. We hebben het huis aan de achterkant uitgebouwd en de keuken hierheen verplaatst. We zijn de enigen in ons rijtje die dit op deze manier hebben gedaan. Vanuit de keuken kunnen wij nu genieten van de tuin.”

Een leefkeuken midden in huis

De keuze om de keuken aan de tuinkant te plaatsen heeft goed uitgepakt voor het gezin. “Het is een hele centrale plek in het huis,” legt Linda uit. “Alles is heel dichtbij en we kunnen nu in de zomer makkelijk vanuit de keuken naar buiten. Dat is ook heel handig als je lekker buiten wilt eten. De vorige zomer hebben we veel tijd in de zon doorgebracht.”

De centrale plek in het huis nodigt ook echt uit tot gezelligheid. Er is altijd wel iemand in de grote leefkeuken te vinden. “We verblijven gedurende dag het meest in de keuken. Onze kinderen kunnen bijvoorbeeld aan het keukeneiland of aan de grote tafel huiswerk maken terwijl we koken,” zegt Linda. “De ruimte is ook heel gezellig tijdens verjaardagen of wanneer er vrienden op bezoek komen.”

Van alle gemakken voorzien

“Het Siemens afzuigsysteem is erg fijn want we hebben nu geen vettige kap meer boven het aanrecht hangen. Daarnaast zijn we ook blij met onze Quooker en stoom- en bakovens. Henk en Denise van HV Keukens hebben ons goed geholpen bij het uitzoeken van de juiste apparaten en materialen. Alle elementen zoals de kraan, de kasten, het werkblad en de spoelbak passen bij elkaar. Er is goed over nagedacht en het eindresultaat is een hele fijne leefkeuken die voorzien is van alle gemakken van dien.”

De kracht van HV Keukens

Het stel is ook te spreken over de service van HV Keukens. “Wat ik écht goed vind aan HV Keukens is dat ze alleen maar kwaliteit verkopen en je weet zeker dat ze je direct helpen wanneer er iets niet helemaal goed loopt. Dat is het fijne aan een kleinschaliger bedrijf. Je hebt korte lijntjes, duidelijke communicatie en eerlijke prijzen.”