Binnenkijken bij

Pim en Trudy

Deze sfeervolle Brabantse leefkeuken is een echte ontmoetingsplek in het midden van het huis

Pim en Trudy verhuisden recentelijk naar hun nieuwe huis in Valkenswaard, wat deel is van een project waarbij een oude boerderij tot woningen is omgebouwd. Bij het indelen van hun nieuwe huis hoorde ook een nieuwe keuken. Ze stapten voor de tweede keer naar HV Keukens aangezien ze in het verleden al een positieve ervaring met hen hadden en ze de medewerkers persoonlijk goed kennen.

Een chic design met donkere tinten

Toen Pim en Trudy de showroom van HV Keukens bezochten, raakten ze gelijk geïnspireerd. Pim legt uit: “we zagen een keukenopstelling staan en we wisten meteen dat we een soortgelijk design wilden. De bronskleurige deurtjes en de donkere tinten spraken ons erg aan waardoor de keuze snel was gemaakt. In samenspraak met HV Keukens hebben we ook voor een rek boven het kookeiland geplaatst. Het vult de ruimte tussen het eiland en het hoge plafond goed op en brengt de hele keuken samen. De keuken is zo echt de eye-catcher van ons hele interieur geworden.”

Indelen van de ruimte

Het nieuwe huis was helemaal leeg, waardoor ze alle ruimte vanaf het nulpunt moesten indelen. Hier lag ook de uitdaging voor de nieuwe keuken. Gelukkig stonden de medewerkers van HV Keukens met deskundig advies voor hen klaar. “Bij het sfeervol inrichten van de keuken hebben we heel veel aan Denise en Evy gehad,” vertelt Pim. “Het is erg lastig om te visualiseren hoe iets eruit gaat zien als je vanaf een blanco tekening moet gaan inrichten. Ze hebben hier goed over meegedacht en hebben ons geholpen bij het realiseren van onze keuken.

Een leefkeuken als ontmoetingsplek

Het stel heeft er expres voor gekozen om de keuken op een centrale plek in het huis te plaatsen. “Het allerfijnste vind ik het keukeneiland,” lacht Pim. “Het hele gezin komt geregeld met aanhang bij ons langs. We hebben een hele hechte band met hen en we koken vaak samen. Door het centrale keukeneiland heb je altijd contact met iedereen. Dat is zó gezellig. Die sfeer en gezelligheid die dat meebrengt past helemaal bij ons.”

Sterke combinatie van design en vakmanschap

“De dames waren erg geduldig en had veel goede input. Gedurende het hele proces hebben we veel aanpassingen gemaakt en daar gingen zij uitstekend mee om. Naast dat ze sterk zijn in design, zijn het ook echte vakmensen. Henk van HV Keukens heeft alles tot in de millimeter uitgemeten en heeft op het technische vlak ervoor gezorgd dat alles honderd procent klopt. Ze zijn heel kritisch en dat waarderen wij enorm. Je merkt elke dag weer hoe goed alles is afgewerkt. We zijn heel erg tevreden over de service!”