Binnenkijken bij

Marleen en Ronald

Binnenkijken bij Marleen en Ronald: een prachtige woonkeuken met een echt binnen-buiten gevoel

Marleen en Ronald wonen in een huis uit begin 1900 met een hele diepe tuin. Door de indeling van het huis was er weinig direct contact met de tuin, waardoor ze besloten een uitbouw te realiseren en de keuken naar achteren, dichter bij de tuin, te verplaatsen. Hieronder vertelt Marleen meer over dit project en de keuzes die ze hebben gemaakt.

De stap naar een prachtige woonkeuken

“We wilden graag een woonkeuken, dichter bij de tuin, zodat we meer aan de tuinkant zouden gaan leven”, begint Marleen te vertellen. “In eerste instantie dachten we aan een grote veranda met een buitenkeuken, maar dat plan is een beetje uit de hand gelopen.” Van het een kwam het ander en voordat ze het wisten hadden Marleen en Ronald een prachtige woonkeuken met een echt binnen-buiten gevoel.

Een woonkeuken die bijna buiten staat

De connectie met de tuin was een van de belangrijkste wensen voor de nieuwe keuken. Marleen: “De pui kan als een harmonica helemaal worden opengeschoven, waardoor het een echte veranda is en je je zowel binnen als buiten waant. De keuken is echt aangesloten aan de tuin, waardoor het eigenlijk toch een buitenkeuken is geworden. Een van mijn eisen was dan ook dat de kookplaat zo geplaatst zou worden dat je naar buiten kunt kijken tijdens het koken. Het voelt dan écht alsof je buiten staat tijdens het koken.”

“We zitten wel 90 procent van de dag in de keuken”, lacht Marleen. “Dat hadden we van tevoren niet zo bedacht. Aan de andere kant van het huis komen we bij wijze van spreken alleen nog maar om te slapen. Het was wel de bedoeling om meer aan de tuinkant te gaan leven, en dat is gelukt!”

Genieten van de ruimte

“Naast de connectie met de tuin wilden we ook graag een kookeiland”, vertelt Marleen. “Er is meer dan genoeg opbergruimte en ook het werkblad is groot genoeg om samen het eten klaar te maken zonder dat je elkaar in de weg loopt. Ook als het wat minder mooi weer is dan biedt onze woonkeuken alle mogelijkheid om samen te eten en koken.”

“Vergeleken met de oude situatie is er heel veel ruimte beschikbaar”, vervolgt Marleen. “We hebben altijd veel zoete inval van vrienden en familie. Ronald en ik worden heel blij van de ruimte die we nu hebben om mensen te ontvangen of met grote groepen te eten en een feestje te vieren. Hiervoor was het dan altijd heel krap, dus het is echt een wereld van verschil!”

De juiste kleur kiezen

Het was voor Ronald en Marleen lastig om de juiste kleur te vinden voor de keukenkastjes. Met de hulp van een interieurstylist is er een opzet gemaakt voor de indeling en de kleur. “Bij HV Keukens waren er veel mogelijkheden qua kleur, werkblad en nisjes”, legt Marleen uit. “Het was daarom lastig om een knoop door te hakken maar het is gelukt. De kleur van de keukenkastjes is bijzonder omdat het er steeds iets anders uitziet bij andere lichtinvallen. Soms is het meer bruin en soms weer meer grijs. Zoiets zie je niet vaak dus dat vonden wij juist wel heel leuk!”

De service van HV Keukens

“We zijn heel goed door HV Keukens geholpen”, aldus Marleen. “Ik kende Denise van de tennis en we hadden al van meerdere kennissen gehoord dat ze mooie keukens konden afleveren. Ze waren makkelijk bereikbaar en ze dachten heel goed mee. Je zou wel kunnen zeggen dat we heel blij zijn met het resultaat.”