Binnenkijken bij

Sylvia en Berend

Binnenkijken bij Sylvia en Berend: een ruimtelijke keuken met een bijzonder werkblad

In dit artikel gaan we in op het verhaal van Sylvia en haar echtgenoot Berend. Zij hebben hun schitterende nieuwe keuken laten realiseren door de medewerkers van HV Keukens. Sylvia vertelt ons over het proces rondom hun verhuizing en de keuzes die ze hebben gemaakt.

Tijd voor iets nieuws

Toen het stel verhuisde naar een nieuw huis, besloten zij gelijk om de oude keuken te vervangen. “De vorige keuken was niet naar onze smaak”, aldus Sylvia, “dus dat was ook meteen de reden dat we op zoek gingen naar een keukenleverancier om ons verder te helpen. De oude keuken staat nu bij iemand anders die er erg blij mee is thuis. We zijn blij dat we diegene er blij mee konden maken, want hij kon nog wel een tijd langer mee.”

De klik met HV Keukens

De wens was een praktische keuken met voldoende opbergruimte en een aantrekkelijk design. Sylvia zegt: “We gingen in zee met een interieurstyliste die ons heeft geholpen met het ontwerp. Zij had HV Keukens aangeraden als leverancier. Wij willen altijd graag een klik hebben met degene die ons de keuken verkoopt en bij HV Keukens was dat zeker het geval. Ze luisterden goed naar onze wensen en dachten ook mee over de plaatsing van de apparaten. Daarnaast gaven ze de goede tip om de kastenwand niet tot het plafond te laten lopen. Zo ziet het er een stuk ruimtelijker uit.”

Een ruimtelijke keuken

Het stel hecht grote waarde aan ruimte en bewegingsvrijheid. Ze wilden niet tegen anderen aan botsen wanneer ze in de keuken aan de slag zijn, en daarom is er genoeg ruimte overgelaten tussen de twee keukenonderdelen. Ook is er gekozen voor een verlengd werkblad waardoor er meer werkruimte vrij is gekomen. “We zitten bijna alleen maar aan het barretje aan het einde van het werkblad”, vertelt Sylvia. “Het is een hele gezellige plek om samen te eten of borrelen. De eettafel gebruiken we alleen als we met een grotere groep zijn.”

Ruimte en Kleuren

De keuken heeft een lichte uitstraling, met donkere aspecten voor contrast en bronskleurige elementen als de finishing touch. Achterin is een koffiehoek te vinden met alles voor het perfecte kopje koffie in de buurt. De lades bieden genoeg opbergruimte om alles kwijt te kunnen. “Verder is de rommellade ook erg fijn”, lacht Sylvia. “Dat is een verzamelplek uit het zicht met allemaal handige spullen, zoals sleutels en opladers. We zijn zeker tevreden met onze nieuwe keuken.”