Binnenkijken bij

Roxy en Rick

Binnenkijken bij Rick en Roxy: een leefkeuken met volop ruimte voor gezelligheid

In dit artikel nemen we een kijkje in de nieuwbouwwoning van Rick en Roxy. Naast een volledig nieuw huis en alles wat daarbij hoort, hebben ze hier hun droomkeuken gerealiseerd. We spraken met Rick om te ontdekken hoe hun keukenavontuur begon en wat hen zo blij maakt in de nieuwe leefkeuken.

De nieuwbouwuitdaging

Met een gloednieuwe woning kwam ook de uitdaging om deze lege ruimte om te toveren tot een gezellig thuis. Rick en Roxy stonden voor de taak om de gehele inrichting te bedenken. Rick vertelt: “Bij een nieuw huis komt heel veel kijken aangezien we feitelijk vanaf nul begonnen. Over alles moest heel goed worden nagedacht, want als alles gestukt is dan kan je er niks meer aan veranderen. Gelukkig hebben we veel hulp gekregen van mijn moeder, een interieurstyliste die al veel ervaring heeft met nieuwbouwwoningen.”

Een warme keuze

Bij het inrichten van hun huis realiseerden Rick en Roxy zich al snel dat ze iets bijzonders wilden in hun keuken. Aanvankelijk overwogen ze een zwarte keuken, op dat moment de meest populaire keuze, maar besloten uiteindelijk toch voor iets anders te gaan. “We wilden toch net wat anders dan de rest”, vertelt Rick, “dus kozen we voor een bronzen kleur met donkere accenten.”

Een goede match met HV Keukens

Bij het zoeken naar een keukenleverancier belandden Rick en Roxy bij HV Keukens. Hiervoor bezochten ze meerdere keukenzaken, maar bij HV Keukens voelden ze zich meteen op hun gemak. Rick legt uit: “Het voelde gewoon meteen goed bij HV Keukens. Ze namen de tijd voor ons en lieten ons rustig kiezen. Er was geen druk om snel te beslissen, wat we echt waardeerden. Ook toen we dus wisselden van een zwarte naar een bronzen keuken was dat totaal geen probleem.”

Creatieve indeling

Een opvallend kenmerk van de keuken is een zitgedeelte achterin de keuken en een barretje aan het werkblad. Het stel wilde van hun keuken niet alleen een functionele ruimte maken, maar ook een plek waar ze tijd kunnen doorbrengen met vrienden en familie. “We wilden iets anders dan de standaardkeukens in nieuwbouwwoningen. De indeling met de zithoek, de bar, en de open verbinding met de woonkamer gaf ons de mogelijkheid om de ruimte optimaal te benutten en gezelligheid te creëren. We zitten hier ook heel vaak samen.”

Het pronkstuk van het huis

Voor Rick en Roxy is de keuken het pronkstuk van de begane grond en een dagelijkse bron van blijdschap. “Elke keer dat we de keuken binnenstappen, zijn we blij met de keuzes die we hebben gemaakt. Alles is precies hoe we het wilden hebben.”