Binnenkijken bij

Fleur en Nick

Binnenkijken in de sfeervolle landelijke keuken van Fleur en Nick: een heerlijke plek om samen te genieten van eten en drinken

Fleur en Nick wonen inmiddels bijna een jaar in hun nieuwe huis. Ze houden allebei erg veel van koken en wilden om die reden graag samenwerken met een keukenexpert die oog voor detail heeft en waarbij ze echt zelf de keuken konden samenstellen. Lees hieronder verder hoe zij in samenwerking met HV Keukens tot hun droomkeuken zijn gekomen.

Een nieuwe houten keuken

“De keuken die al in het huis zat was niet helemaal onze smaak,” vertelt Fleur. “Het was een witte keuken met een barretje dat de keuken wat afgesloten liet voelen. Wij wilden zelf heel graag een eikenhouten keuken met donkere elementen en een kookeiland. Dat geeft een hele warme en landelijke uitstraling en het kookeiland zorgt ervoor dat de keuken een heel open gevoel krijgt. Dat is heel fijn wanneer wij koken voor vrienden of familie. We hadden onze wensen aan Henk van HV Keukens voorgelegd en binnen een uurtje had hij onze droomkeuken getekend.”

Een open keuken die gezelligheid uitnodigt

Koken is een echte gedeelde passie van Fleur en Nick. “We deden dat vanaf het begin van onze relatie al heel veel samen,” zegt Fleur. “De keuken was daarom voor ons een van de belangrijkste ruimtes in het huis. Als er gasten komen dan kunnen wij samen aan het kookeiland staan en tegelijkertijd nog contact met hen houden. Ze komen dan ook vaak even om het kookeiland heen staan om bij ons te kijken of om even gezellig te praten. Onze gerechten plaatsen wij ook op onze gezamenlijk foodblog ‘FNKitchen’ omdat we het leuk vinden om onze passie online te delen.”

Van alle gemakken voorzien

“Als er gasten komen eten dan slaan wij vaak het weekend daarvoor al de kookboeken open om samen te kijken welke voor-, hoofd- en nagerechten we willen maken. We hebben ook een grote barbecue in te tuin waar we gerechten op voorbereiden. Henk heeft ons ook geadviseerd om een stoomoven toe te voegen aan de keuken en die gebruiken we ook echt vaak. Je kunt daarmee nieuwe kooktechnieken toepassen en je gerechten echt verbeteren.”

Verder is het stel ook blij met de wijnkoeling. “We hebben samen ook een wijncursus gedaan en vinden het leuk om passende wijnen bij de gerechten uit te schenken. Een wijnklimaatkast is daarom een hele fijne toevoeging aan onze keuken. Vooral bij rode wijnen zorgt het ervoor dat ze op de juiste temperatuur kunnen worden bewaard.”

Advies van HV Keukens

Naast het advies over de stoomoven heeft HV Keukens ook geholpen met andere elementen in de open keuken. Fleur: “Er zit best wat lengteverschil tussen Nick en mij dus er is vanuit Henk goed geadviseerd over bijvoorbeeld de hoogte van het werkblad. We zijn heel blij met onze houten open keuken!”