Binnenkijken bij

Dorith en Dave

Het schiereiland met de barkrukken was een must.

Met een grote verbouwing konden Dorith en Dave hun keuken eindelijk helemaal inrichten zoals ze het wilden. In samenwerking met Denise Vermeer van HV Keukens maakten ze van de keuken het sfeervolle, super gezellige middelpunt in huis.

De eikenhouten keuken, met het gefrijnde grijze werkblad op het eiland als bijzonder detail, is helemaal in de stijl van het huis, dat een eeuw oud is. De houten balk waar de verlichting zo creatief in is verwerkt is een speelse touch (‘die komt uit een Franse schuur’). Dat andere opvallende detail, de tegels boven de inductieplaat, hebben wél een lange historie in deze woning. Die haalde Dave uit de badkamer en gaf hij een nieuw leven.

Over HV Keukens
De tegel en de kleur van de vloer, plus een indelingsontwerp van een binnenhuisarchitect, namen Dorith en Dave mee naar HV Keukens. ‘We hadden bij familie al keukens van HV gezien en ze waren er vanaf het begin erg flexibel in de medewerking, ook al zaten we in het begin van de coronatijd. We lieten onze wensen aan Denise zien en zij had daar ontzettend veel en goede ideeën bij. Zij maakte er een mooi compromis van.’

Barkrukken, afzuigkap
Het schiereiland met de barkrukken was een must. Daar kunnen de kinderen gezellig komen zitten terwijl Dave – de echte hobbykok – aan het koken is. Er wordt veel gekletst, gewerkt en geleerd. Het inductieblad, van Siemens met vijf pitten, zit bewust niet op het eiland, om de kinderen niet te dicht bij de pannen te laten komen. Ook bewust is de keuze voor een afzuigkap in plaats van een geïntegreerde afzuiginstallatie in de inductieplaat. ‘Anders hadden we laden moeten inleveren. Denise heeft geholpen bij het uitzoeken van een kap die het op die hoogte in de gecreëerde nis goed doet. Met die oplossing zijn wij erg blij, want die (korf)lades zijn echt een uitvinding.’

Hoek om
Slim gevonden is de extra bergruimte die is gevonden door de kast de hoek om te laten gaan. Een idee van de binnenhuisarchitect als verbinding naar de woonkamer. ‘De keuken is echt belangrijk voor ons. We kunnen er nu lekker de tuin in kijken, zoals we graag wilden. De keuken is mede door het fijne meedenken van Denise nog mooier geworden dan we zelf aanvankelijk hadden bedacht.’