Binnenkijken bij

Seline en Dave

De open leefkeuken is tijdloos in stijl en kleur en zeer functioneel in zijn gebruik.

Dankzij een uitbouw van de woning creëerden Seline en Dave de ruimte om een echte leefkeuken te realiseren. Midden in de woonkamer pronkt de keuken centraal in huis. HV Keukens mocht helpen om die wens te laten uitkomen.

‘Dat is gelukt’, concludeert Dave tevreden. Hij lacht: ‘We wilden per se een barretje om in de keuken gezellig een drankje te doen. En nu zitten we alleen daar nog maar. De bar is ook bewust open gehouden op de kop, zodat je er goed met zes mensen aan kunt zitten.’

Open leefkeuken
Voor de leefkeuken geldt in algemene zin: licht, open, zomers. Zo groot en riant als de keukenopstelling is, zo luchtig wordt hij gehouden door de open flank van de bar én het grote werkblad tussen de hoge kasten. De keuken is tijdloos in stijl en kleur en zeer functioneel in zijn gebruik.

‘We hebben een gewone oven en een bakoven en HV Keukens adviseerde ons een Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiging’, somt Dave op. ‘Dat werkt heel goed. Verder hebben we onze keukenapparatuur vrij standaard gekozen: koelkast, vaatwasser, dat is voldoende voor ons. En het stroompunt in het kookeiland natuurlijk! Dat is maar klein, maar wel heel handig.’ Erg praktisch is ook het kleine extra spoelbakje op het eiland om tijdens het koken water altijd bij de hand te hebben.

Hoogte plint keuken
‘Wij hadden vooraf best een goed beeld van hoe de keuken eruit moest zien, maar HV Keukens heeft ons goed geholpen met de indeling van de apparatuur, de afstand tussen de verschillende elementen en de hoogte van de keuken. Wat erg fijn is aan HV is dat je zelf de hoogte van je plint kunt kiezen. Álles kan op maat worden gemaakt. Dat onderscheidt HV Keukens van andere keukenleveranciers. Ze hebben bijvoorbeeld ook het werkblad op het kookeiland strak ‘ingelijnd’ om het zwarte gebint. Daarbij is de prijs-kwaliteitverhouding prima. Voor ons was HV Keukens een goede match.’