Binnenkijken bij

Bente en Geoffrey

De hele keukenopstelling is praktisch.

In een grote verbouwing van de begane grond konden Bente en Geoffrey eindelijk een open keuken laten realiseren, die één gezellig geheel vormt met de woonkamer.

Ze lieten een interieurontwerper zich over de nieuwe beneden-inrichting buigen. Zij tekende ook de opzet van het keukenontwerp. ‘Over HV Keukens hadden wij van verschillende kanten al goede verhalen gehoord’, vertelt Bente. ‘We hadden in grote lijnen in beeld hoe de keuken eruit moest zijn en hebben HV gevraagd om mee te denken over de praktische invulling. Wat fijn was: onze ontwerper heeft vaker contact met HV Keukens, dus toen we daar voor de eerste keer kwamen hadden ze alles al uitgewerkt in de computer.’

Bargedeelte
Het werd een open, sfeervolle, moderne keuken met het bargedeelte als overgang richting woon- en eetkamer. De kinderen eten daar dagelijks hun ontbijtje voor school en Geoffrey en Bente eten er zelf ook regelmatig of schuiven er aan als er gekookt wordt. Dat gebeurt op de Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie; daar waar de bar overgaat in het keukenblok onder het raam.

Zwarte houtlook
De hele keuken is uitgevoerd in de warme zwarte houtlook met het donkere gemarmerde composiet werkblad. In de kastenwand zitten de combimagnetron en een koelkast met groenteladen en een klein vriesvak. Verder hadden Bente en Geoffrey geen al te ingewikkelde wensen qua apparatuur. ‘We hebben het bewust simpel gehouden, net zoals we bewust voor veel opbergruimte gekozen hebben. We hebben overal lades, met bovenin nog uittrekbare lades voor het bestek.’

Gevraagd naar iets waarmee ze in het bijzonder blij zijn in de keuken wijzen ze liever op het hele plaatje: ‘De hele keukenopstelling is praktisch. Je hebt altijd alles bij de hand. In de samenwerking met HV Keukens is alles volgens planning gegaan; onder andere ook in het contact met de aannemer over de ombouw om de hoge kasten. Het is vlekkeloos verlopen.’