Binnenkijken bij

Leonie en Gert

Het is echt een gezellige plek geworden.

Het mocht een strakke keuken worden, maar ook weer niet té modern. Hij moest immers wel in de stijl zijn van de jaren-dertigwoning van Leonie en Gert Jan. Zij lieten hun wensen naar volle tevredenheid uitwerken door HV Keukens.

‘We wilden de keuken strak, maar passend in het geheel. Vandaar de natuurlijke elementen in het ontwerp en de houtlook’, vertelt Leonie. ‘Mijn zus is interieurontwerper. Zij heeft voor ons het keukenontwerp uitgedacht. HV Keukens was voor ons niet onbekend. We hebben gevraagd of zij konden leveren wat we graag wilden en dat kon. En natuurlijk hebben ze daar meegekeken naar het ontwerp. Want de keuken moet ook praktisch zijn.’

Gezellig kookeiland
Dankzij een grote verbouwing van de benedenverdieping creëerden ze in de keuken de ruimte voor een kookeiland dat verbinding bracht met de eethoek en woonkamer. ‘Mijn zoon komt zoontje komt ontbijten op een barkruk aan het eiland als ik zijn lunch klaarmaak. Het is echt een gezellige plek geworden.’

Dekton keukenblad
De zwarte houtlook is gecombineerd met een dekton werkblad met een marmeren uitstraling. ‘Toen we dat zagen, waren we meteen verkocht. Dat moest erin.’ Op het eiland hebben ze water en kookplaat bij elkaar, zoals ze graag wilden. Het dekton werkblad komt terug op de koffiecorner naast de hoge kastenwand.

In die wand zitten de oven, de niet zichtbare magnetron en de koelkast. Veel plezier brengt de inductieplaat van Bora met de geïntegreerde afzuiginstallatie, want: ‘Ik ben vrij lang. Ik stootte mijn hoofd nogal eens tegen een afzuigkap’, lacht Leonie.

Samenwerking HV Keukens
‘De samenwerking met HV Keukens verliep heel vanzelfsprekend, heel makkelijk. Zij hielden contact met onze aannemer – die onze hele verbouwing van A tot Z heeft uitgevoerd– waardoor de lijnen kort bleven en ze snel op elkaar konden schakelen. We zijn blij met het totaalplaatje en hoe open de keuken nu is. Elke ochtend is het leuk om weer beneden te komen.’