Binnenkijken bij

Lilian en Pieter

Binnenkijken bij Lilian en Pieter: Landelijke schoonheid in een modern jasje

Vijf jaar geleden kochten Lilian en Pieter een oude stal en hooiberg, die ze volledig hebben verbouwd tot een unieke woning. Na vier jaar klussen was het tijd om de keuken aan te pakken en daarvoor kozen ze HV Keukens als partner. Hieronder vertelt Lilian ons meer over hun keuzes en ervaringen rondom dit project.

Het begin van het proces

Het proces rondom de nieuwe keuken duurde lang. Gelukkig wisten Lilian en Pieter precies wat ze wilden: een moderne landelijke keuken. “We wilden iets in landelijke stijl, passend bij de uitstraling van de gerenoveerde hooiberg”, vertelt Lilian. Via familie kwamen ze bij HV Keukens terecht, waar ze gelijk een klik voelden. “We hadden zelf al veel ideeën en HV Keukens heeft ons fantastisch geholpen bij het realiseren van deze visie.”

Modern comfort met landelijke elementen

De keuken combineert het comfort van een moderne keuken met landelijke charme. Lilian vervolgt: “We wilden een landelijke keuken, maar met moderne snufjes. Zo kozen we voor een combinatie van traditionele en subtiele sluitingen en een keramieken werkblad dat perfect past bij de rest van de keuken. Het resultaat is een harmonieus geheel dat warmte uitstraalt.” Een van de hoogtepunten van de keuken is de slimme indeling, die zorgt voor efficiëntie en ruimtelijkheid. “Ondanks dat het een grote keuken is, is alles praktisch ingedeeld. De kookplaat, koelkast en spoelbak zijn centraal geplaatst, waardoor alles binnen handbereik is. Ideaal tijdens het koken!”

Een uitnodigende kook- en leefruimte

De keuken is niet alleen een plek om te koken, maar ook om samen te zijn. “Het kookeiland nodigt uit tot gezelligheid. We hebben bewust gekozen voor een open opstelling, zodat we tijdens het koken contact kunnen houden met onze gasten. Ook het uitzicht naar buiten is fantastisch. Het is echt het hart van ons huis geworden.” Het stel is hiernaast blij met de keuze voor een lage tafel aan het kookeiland. “De tafel zorgt voor gezelligheid en praktisch gemak. Ondanks het hoogteverschil komen de verschillende materialen mooi samen tot één geheel.”

Waar voor je geld

Hoewel de keuken een investering was, is Lilian meer dan tevreden met het resultaat. Ze besluit: “Het was het geld meer dan waard. We hebben een keuken van topkwaliteit, waar we jarenlang van zullen genieten. HV Keukens dacht goed met ons mee over kleuren, materialen en behouden elementen van de hooiberg. Ze creëerden niet alleen een keuken, maar een totaalplaatje dat perfect past bij onze woonstijl en de ruimte.” Hierdoor is de keuken van Lilian en Pieter niet alleen een functionele ruimte, maar een plek vol karakter en gezelligheid.