Binnenkijken bij

Lyndia en Ralph

Hoge kasten en een kookschiereiland geven veel bergruimte

Lyndia en Ralph zetten het leidingplan in hun nieuwbouwwoning ‘op zijn kop’ om de keuken van voor naar achter te verplaatsen. Zo konden ze immers de woonkeuken realiseren die ze voor ogen hadden: met een uitnodigende bar, de eettafel erin en bij mooi weer met ook de tuin erbij betrokken.

Bij het maken van de indeling van hun nieuwe keuken kregen ze hulp van een interieurstylist. Zij ontwierp in grote lijnen deze moderne leefkeuken in grijs en wit, met warme elementen van hout in de nis en aan de bar. ‘Ze bracht de stalen mee vanuit HV Keukens, dus het was voor ons vanzelfsprekend dat we daar als eerste gingen kijken voor het definitieve keukenplan’, vertelt Ralph. ‘We hebben nog wel ergens anders gekeken, maar de keuze was snel gemaakt. We hadden bij Henk Vermeer meteen een goed gevoel.’

Hoge kasten en kookeiland
Voor de invulling hadden Lyndia en Ralph op voorhand hun wensen goed in beeld. ‘We hadden in ons vorige huis ook vier hoge kasten en een kookschiereiland. Dat gaf veel bergruimte. Die wilden we nu weer.’ Verder kozen ze keukenapparatuur van Siemens: een combimagnetron en een gewone oven, een koelkast en een vriezer. De koelkast en vriezer staan op elkaar, maar het zijn wel aparte apparaten. Daardoor bleef de zwarte belijning mooi doorlopen. ‘Dat had Henk ons geadviseerd. Hij tipte ook de inductieplaat van BORA met de geïntegreerde afzuiging.’

Bar aan kookeiland
Het keukenblad is van een heel zachtgrijs composiet, op het kookeiland gecombineerd met de houten bar op de hoek. ‘Ja, daar zitten we veel, zoals we van álles in de keuken veel gebruik maken. ’s Ochtends ontbijten we altijd aan de bar, maar ook als er vrienden binnenkomen, zitten we meestal als vanzelf daar. Je komt bij ons binnen in de keuken, dus het is ook écht een woonkeuken geworden. In de keuken gebeurt het allemaal.’