Binnenkijken bij

Hilde en Chris

Een groot kookschiereiland met een riante hoekbar

Het is een sfeervolle en indrukwekkende leefkeuken die Hilde en Chris realiseerden in hun nieuwe woning, in samenwerking met HV Keukens. Met de ruime bar eraan is het grote kookschiereiland het middelpunt van het leven in huis geworden.

Ze kregen een forse ruimte tot hun beschikking in hun nieuwbouwhuis, om hun keuken in te situeren. Dat vroeg ook om een kloeke invulling. Hilde bedacht daarvoor zelf het plan voor het grote kookschiereiland met een riante hoekbar. Bij HV Keukens legden ze hun ideeën voor aan Denise Vermeer. Zij werkte het plan verder uit in dit concrete keukenontwerp.

Natuurlijke materialen
Het plan kreeg vorm in een modern keukendesign, waarbinnen Hilde en Chris kozen voor warme, natuurlijke materialen. De zwarte houtnerf van de kasten en laden is gecombineerd met een stoer werkblad van composiet in een grijze betonlook. Én met de houtlook van de bar, die we ook zien terugkomen in de plank in de nis tussen de hoge kasten en in verschillende accessoires.

Kookeiland met bar
De opstelling van de leefkeuken nodigt automatisch uit. Dankzij de bar natuurlijk. Daar is het gezellig aanschuiven als er gewerkt en gekookt wordt rondom de Quooker (in bronskleur) en de BORA kookplaat met geïntegreerde afzuiging. En ook buiten het koken om zitten Hilde en Chris vrijwel altijd aan het eiland.

De hoge wand wordt mooi gebroken door de koffiecorner. Ze vonden er zelf de tegeltjes bij voor de achterwand. Ze kozen voor een grote combioven en de wijnklimaatkast is altijd een leuke eyecatcher in het aanzien van de keuken. Er zit een grote koelkast in de wand met een vriezer ernaast; de andere kasten voorzien in veel bergruimte. Die is daarnaast ook royaal aanwezig in het eiland.